dimecres, 1 de febrer del 2017

Aprovada la moció en memòria de l'Alcalde Xifré

En el ple municipal de Badalona celebrat el 31 de gener de 2017, s'aprova amb els vots a favor de C's, PSC, ICV, ERC, CiU i Badalona en Comú, la moció presentada per l'Associació Alcalde Xifré, en la que s'insta a l'ajuntament a recordar i homenatjar amb voluntat divulgativa, la figura de l'Alcalde Frederic Xifré Masferrer. D'igual manera, se sol·licita el compromís institucional en els actes que puguin impulsar les entitats de la ciutat, incloent-hi la presència de la mateixa institució representada amb el rang més gran possible.
La moció també fa referència al fet que l'ajuntament resti amatent a l'evolució de la "querella argentina" contra els crims del franquisme, punt aquest que ha fet que el grup municipal del Partido Popular pogués argumentar la seva abstenció, adduint que "les ferides d'aquella guerra ja estan tancades i no s'han de tornar a obrir". Cal recordar però, que la guerra va acabar a principis de 1939 i l'alcalde va ser afusellat al febrer de 1940. Amb tot això, l'alcaldessa de la ciutat en el seu torn de paraula amb el que es donava per tancada l'exposició de la moció i proclamava la seva aprovació, ha etzibat al grup popular que “les ferides que resten obertes, primer s'han de guarir per després poder-les tancar", d'igual manera que s'ha de fer amb les foses comuns i que els descendents puguin enterrar els seus familiars com mereixen.
El regidor d'urbanisme i primer tinent d'alcalde Oriol Lladó (ERC), ha recolzat la moció afegint el compromís de l'ajuntament en dignificar l'espai dedicat a la memòria de Frederic Xifré en la plaça que porta el seu nom, qüestió que també ha demanat en la seva intervenció, el regidor Ferran Falcó (CiU), recordant que ja es va parlar en 2015 i que, tot i l'abstenció del partit popular, que aleshores ostentava l'alcaldia, es va aprovar per majoria.

L'associació Cultural Alcalde Xifré, vol agrair a tots els grups polítics el seu suport. Amb l'aprovació d'aquesta moció, tenim més força per continuar lluitant per la reparació dels danys causats a les persones i a la llibertat. Esperem comptar amb tots vosaltres... informeu-vos!  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada