divendres, 3 de febrer del 2017

Casa nostra és Casa vostra

El passat dimarts dia 31 de gener en el ple de l'ajuntament de Badalona, vam presentar la moció Casa nostra és Casa vostra, que va ser aprovada.
Agraïm l'aprovació i confiem  en que els diferents partits polítics que hi van donar suport actuïn en conseqüència amb el text exposat.



Bona tarda alcaldessa, regidores, regidors de l´ajuntament de Badalona.

En primer lloc volem agrair als grups municipals Socialista i d’Esquerra Republicana de Catalunya el seu interès per la campanya Casa Nostra és Casa Vostra i la seva bona predisposició per presentar aquesta moció i donar-nos veu al Ple municipal.

També donar-vos gràcies per poder exposar els motius per les qual demanem el suport a la campanya Casa Nostra és Casa Vostra iniciada el passat mes de desembre i que acabarà amb una gran manifestació el 18 de febrer a Barcelona en favor de les persones refugiades i emigrants.

Hi ha 59 milions i 1/2 de persones desplaçades i refugiades al món. El dret d’asil és un dret humà regulat i l’Estat espanyol i els països de la Unió Europea han signat convencions i tractats que els obliguen a protegir les persones que ho necessiten.

El 2016 varen morir unes 5000 persones al intentar travessar el mar Mediterrani fugin de la guerra, fugin de la fam i entre ells hi havia uns 500 infants. També cada any perden la vida milers de persones al travessar els 1100 kilòmetres del desert de la Africa subsahariana .

La penosa situació de les milers de persones migr-ants i refugiades esperant a Grècia i a la zona dels Balcans, es veu ara més agreujada amb l’actual onada de fred polar, que ha provocat greus problemes de salut, congelacions de membres, inclòs el risc de mort.

La Unió Europea té l’obligació jurídica i moral de prestar ajuda a aquestes persones, ja que es troben en territori europeu. És per això que diferents grups i entitats socials exigim que s'actuï amb la màxima urgència i eficàcia. En concret s’exigeix l’activació immediata del Mecanisme Europeu de Protecció Civil i del Centre Europeu de Coordinació de Resposta a Emergències, que de fet es van crear per donar resposta a situacions com l’actual.

Davant d’aquesta situació: Hostilitat o hospitalitat? 

Tant l’un com l’altre poden marcar la relació amb les persones refugiades i emigrants i sobretot la manera de conviure els habitants d’una ciutat dins de la nostra societat no caben aquells que no creuen en la justícia social i retallen drets

Com va dir en Pere Casaldaliga, La solidaritat és, per sobre de tot la proclamació, la reivindicació, la implantació de la justícia.

Cada ciutat es pot caracteritzar per moltes coses; pensem que Badalona ho és per ser terra d’acollida, per la seva preocupació per millorar el seu entorn social.

Tenim exemples clars de solidaritat:

com són els treballs de salvament que està realitzant la ONG badalonina Proactiva Open Arms.

com les recollides de roba i material de muntanya pels refugiats en què es va aconseguir que partissin de la nostra ciutat tres tràilers.

i com la campanya que es va fer per aconseguir material escolar, on es van arribar a omplir dos camions.

Des del passat mes de desembre en tots els campanars de la nostra ciutat, des de la Mare de Déu de la Salut fins al de Canyet, penja una pancarta amb el lema: ERA FORESTER I EM VAU ACOLLIR.

Campanars que el proper dia 18 a les 12 del migdia faran un gran repic de campanes anunciant la manifestació que es durà a terme a les quatre de la tarda.

VOLEM: Declarar Badalona municipi adherit a la campanya Casa Nostra És Casa Vostra.

VOLEM: Demanar a tots els diferents grups polítics que formen aquest Ple que donin suport a la campanya i que pressionin perquè s’atengui i es ressituï a les persones refugiades.

VOLEM: que part dels nostres impostos serveixin per ajudar als refugiats.

VOLEM: que l’ajuntament i el govern de la generalitat pressionin el govern espanyol perquè atengui els refugiats

VOLEM: que la gent de la nostra ciutat, els nostres joves, els nostres infants sàpiguen el què està passant.

Moltes gràcies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada