dimarts, 31 de gener del 2017

Moció en defensa de la memòria de Frederic Xifré Masferrer

L'associació Alcalde Xifré, insta avui 31 de gener de 2017 al ple municipal de l’Ajuntament de Badalona que recordi i homenatgi a nivell institucional la figura de l’Alcalde Frederic Xifré i Masferrer cada 15 de febrer, data del seu afusellament.



Moció en defensa de la memòria de Frederic Xifré Masferrer, alcalde de Badalona executat pels franquistes.

El 15 de febrer de 1940, el qui havia estat alcalde de Badalona, Frederic Xifré Masferrer, va ser afusellat per la dictadura franquista després de ser condemnat en un consell de guerra sumaríssim, il·legal i sense garanties processals de cap mena.
Fins a l’actualitat, cap govern espanyol ha anul·lat les penes a les víctimes de la repressió franquista, per la qual cosa tant en Frederic Xifré, com la resta de badalonins afusellats, empresonats i represaliats pel regim feixista del general Franco, continuen essent considerats culpables per part de la justícia espanyola.
Malgrat la sol·licitud de derogació feta per l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans i d’entitats del prestigi de Human Rights Watch o Amnistia Internacional, per haver incomplert la normativa internacional sobre drets humans, la Llei d’Amnistia contínua vigent i emparant la impunitat dels crims de la dictadura franquista. Això suposa un greuge i una agressió permanent a tots els badalonins i badalonines i d’una forma molt especial i dolorosa als familiars, tant de l’alcalde Xifré, com de la resta de persones de la nostra ciutat que van patir les represàlies de l’estat espanyol sota el règim feixista del dictador Francisco Franco.
És per això que l’Associació Cultural Frederic Xifré Masferrer, proposa al ple municipal l’adopció dels següents:

ACORDS

PRIMER. Sol·licitar que l’ajuntament recordi i homenatgi a nivell institucional la figura de l’alcalde Frederic Xifré i Masferrer cada 15 de febrer, data del seu afusellament, de la manera que estimi més oportuna i amb voluntat divulgativa per estendre el coneixement entre la ciutadania de qui fou la primera autoritat municipal
SEGON. Sol·licitar la màxima col·laboració i compromís de l’ajuntament en els actes que es puguin impulsar des de les entitats de la ciutat respecte d’aquest esdeveniment, incloent-hi la presència de la mateixa institució representada amb el major rang possible.
TERCER.  Sol·licitar a l’ajuntament que resti atent a l’evolució de l’anomenada “querella argentina” contra els crims del franquisme, especialment en allò que pugui afectar a l’alcalde Xifré i a la nostra ciutat, per si en algun moment cal valorar algun tipus d’acció determinada per part d’aquesta institució.
QUART. Enviar una còpia d’aquest acord a les presidències de la Generalitat i del Parlament de Catalunya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada