diumenge, 12 de febrer del 2017

Crónica de l'acte en Memòria de l'Alcalde Xifré

Amb motiu que el pròxim dimecres 15 de febrer, es commemora el 77è aniversari de l’assassinat del què fora Alcalde de Badalona els anys 1936 i 1937, l’Associació cultural que porta el seu nom, ha celebrat aquest matí una ofrena floral en la qual han participat alguns partits polítics locals, la mateixa entitat i particulars, entre elles, la Maria Rosa Xifré, néta del malaurat màxim representant del poble que fou assassinat pels franquistes un any després d’acabar la guerra civil espanyola.
En l’acte ha participat l’Alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, qui ha citat un fragment de la sentència que va dictaminar l’afusellament de Frederic Xifré al camp de la bota. En el seu parlament, Dolors Sabater ha condemnat el feixisme i ha indicat que no s’ha de tolerar ni aquí ni en cap lloc del món, ni ara, ni mai més.


Durant el matí, s’ha comptat també amb un taller de bitlles catalanes ofert pel Club Termites Llefià, i la participació d’un grup d’activistes de CASA NOSTRA ÉS CASA VOSTRA que han recollit signatures i adhesions al manifest que reivindica una solució immediata per a la crisi dels refugiats.
D’aquesta manera, la nova associació, ha posat els seus tres àmbits de treball al bell mig de la Plaça Alcalde Xifré. La solidaritat, les tradicions i la cultura de la ciutat, i la lluita per recuperar  memòria històrica, són els pilars que l’entitat intenta cohesionar a efectes que el poble de Badalona conegui millor la seva ciutat.                                                                                                               




























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada